آرشیو های وبلاگ
موضوعات وبلاگ
آخرین مطالب ارسالی
پیوند های روزانه
امکانات
آرشیو های وبلاگ
موضوعات وبلاگ
آخرین مطالب ارسالی
پیوند های روزانه
امکانات
کشمکش بر سر واقعی بودن یا تبلیغاتی به شمار آمدن سرعتهای جدید اینترنت در پایتخت همچنان در میانه الکامپ نیز محل مناقشه اپراتورهای برتر ADSL کشور است.
تبلیغات چند اپراتور برتر اینترنتی کشور همچون شاتل و پارسآنلاین در سطح شهر در حالی از سرعتهای ۸ و ۹ مگابایتی برای مشترکانشان مژده میدهد که در داخل الکامپ هم میتوان دید خردهفروشان اینترنت شرکتهایی همچون صبانت نیز از سرعتهای چندصد هزار تومانی برای اینترنت پرسرعت با پهنای باندی مضاعف خبر میدهند. در میان شگفتی و شوق کاربران حاضر در نمایشگاه جمع قابل توجهی از کارشناسان ارتباطات استدلال میکنند که زیرساخت ارتباطی کشور مهیای چنین تبلیغاتی در سطح وسیع نیست و بالا گرفتن رقابت در این تبلیغات میتواند به وعدههای دروغین برای مشتریان بیاطلاع منجر شود. برای واشکافی بیشتر ماجرا به سراغ اپراتور برتر اینترنتی کشور یعنی آریارسانه تدبیر با نام تجاری شاتل میرویم؛ جایی که حسن شانهساززاده همزمان با الکامپ سرد اخبار داغی دارد.
رئیس هیاتمدیره شاتل تاکید میکند که هر چند این انتقادات مبنای علمی هم دارند ولی شاتل نشان داده است با توجه به زیرساخت فنیای که فراهم کرده، چنین سرعتهایی برای اغلب کاربران ممکن است و توانسته به تبلیغات خود جامه عمل بپوشاند: «بررسیهای ما از درخواستهای خرید این سرویس هشت مگابیتی که استقبال قابل توجهی هم از آن شده، نشان میدهد سرویس برای بیش از ۸۰ درصد مشتریان ما قابل دسترسی است و با رفتن به سرعتهای پایینتر مانند شش یا چهار مگابیت بر ثانیه این امکان به بیش از ۹۵ درصد میرسد. خود ما هم نگرانیهایی درباره اینکه در برخی مناطق به کاربران امکان ارائه این سرویس وجود نداشته باشد، داشتیم و به همین دلیل آن را روی سایت به صورت خودکار قرار ندادیم.» برای دیدن روی دیگری از سکه به دیدن محمدرضا کریمی مدیرعامل شرکت پیشگامان توسعه ارتباطات میرویم که خودش هم در الکامپ با تبلیغات روی اینترنت چهار مگابیتی سر و صدا کرده است. کریمی تایید میکند ما باید قادر باشیم روی بستر فعلی مخابرات، اینترنتی تا ۲۴ مگابیت بر ثانیه را تحویل کاربران دهیم ولی تاکید دارد که این در شرایط ایدهآل است:«طبیعتا من درباره شرایط شرکت خودمان اظهار نظر میکنم و در جریان وضعیت سایر سرویسدهندهها نیستم اما در شرایط فعلی مخابرات کشور و بسته به انواع سیم مسی بهکاررفته در شبکه و نویز موجود روی خطوط، برآورد ما این بود که بستر مخابراتی تاب سرعتی واقعی بیش از ۴ مگابیت بر ثانیه را ندارد و هر اقدام دیگری برای سرعت بیشتر میتواند با توجه به کاهش کیفیت ارتباط منجر به نارضایتی مشتریان و حتی ضد تبلیغ شود.»
مدیرعامل پیشگامان هم معتقد است بازنگری تعرفههای انتقال موجب خواهد شد دستکم برای آن دسته از مشتریان که در فاصله مناسبی از یک مرکز مخابراتی قرار دارند، بتوان سرعتهایی بسیار بالاتر را فراهم کرد. داغترین رقابت در این بخش از بازار متعلق به پارسآنلاین است که بدون دریافت هیچ وجهی برای مشتریانش این امکان را فراهم آورده که به سرعت ۹ مگابیت جهش کنند. عبدالله فاتح مدیرعامل سرشناس پارسآنلاین معتقد است نهتنها این سرعت بلکه حتی سرعتهای بیشتر هم امکانپذیر هستند و برخلاف نقدهای صورتگرفته بحث سرعت بیشتر از آنکه به زیرساخت کابل مسی کشور بازگردد، تابعی است از مساله محتوا و نحوه میزبانی آن، که چنین سرعت دریافتی را ممکن کند.
او انتقال میزبانی بسیاری از سایتهای بزرگ کشور به داخل و تاثیر آن را روی سرعت دریافت اطلاعات گواه میآورد و میگوید:«بالای ۸۵ درصد مشترکان میتوانند سرعتی مابین ۱۲ تا ۱۴ مگابیت را هم تجربه کنند. طبیعتا اگر هزینه انتقال پهنای باند در آستانه تمدید پروانه بازنگری شود، میتواند امکان سرعتهای بهتر و منطقیتر را برای مشترکان فراهم کند.»
فاتح به صحبتهای اخیر وزیر ارتباط با صدا و سیما در خصوص قیمت اینترنت ارجاع میدهد و میگوید:«قیمتهای فعلی تا حدود زیادی در کف خود قرار دارند و تنها راهحل بهبود دسترسی این است که شما با همان قیمت بتوانید اینترنت با کیفیتتری را به دست مشتری خود برسانید.»
نظرات شما عزیزان: